Puur ‘ik’

wie ben ik web
Every child is an artist.
The problem is how to remain an artist once we grow up.
-Picasso-

Wie ben ‘ik’ …

Ik ben
Ilona Lutgendorff (1981)
moeder van 4 kinderen, 2 jongens en een meidentweeling

Sinds 2002 sta ik voor de klas als leerkracht in het speciaal basisonderwijs. Nog steeds sta ik met passie en liefde voor de klas.

In het onderwijs kan ik een deel van mijn kwaliteiten en talenten inzetten. Bij mijzelf ontdekte ik het verlangen om meer te werken vanuit mogelijkheden, talenten en kwaliteiten van kinderen. Verder kijken dan resultaten en cijfertjes, kijken naar het gehele en unieke kind. Hierbij zet ik mijn eigen ervaringen als kind, ouder, leerkacht en coachee in.
Het is mijn passie en missie om kinderen hun eigen kracht te laten ervaren, vanuit hun eigen ‘ik’. Het kind is de eigenaar van zijn eigen ontwikkelingsproces. Wij kunnen ons afvragen waar het kind behoefte aan heeft. Wat heeft dit kind nodig van mij als ouder, leerkracht, ondersteuner, begeleider, kindercoach?

Opleidingen
In 2012 heb ik de basisopleiding tot kindercoach gevolgd bij ‘De Kunst van kindercoaching’ in Onna, vlakbij Steenwijk. Per 2014 beter bekent als TORI-kindercoachopleiding. Deze intensieve opleiding heb ik ervaren als ‘thuis’, inspirerend, verhelderend, verrassend en het heeft mijn blik op de ontwikkeling van kinderen verscherpt. In 2013 ben ik gestart met de training ‘Pesten Buiten Westen’. Ik mag mijzelf ‘KomOp-coach’ noemen.
Tevens heb ik in 2013 de licentie behaald om het COACHEE! spel in te kunnen zetten. In de herfst van 2015 ben ik gestart met de training ‘Natuurlijk coachen’, dit is een inspiratie en verdiepingsopleiding van een jaar.

Ik wil kinderen helpen verder te komen dan waar zij nu staan.