Puur kindercoach

strand

Wanneer naar een kindercoach?

In het leven leert en ontwikkelt een kind zich vaak als vanzelf. Leven en leren zijn aan elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.
Soms loopt het even niet zo fijn. Het leren stagneert, soms is de sprankeling eruit en voelt een kind zich geestelijk of lichamelijk uit balans.

Wat doet coaching?
Coaching maakt bewust van wat je denkt, voelt en doet. Vanuit die bewustwording kan je een verandering in beweging zetten als je dat wilt.

Wat doe ik als kindercoach?
Een manier om op een positieve manier een verandering in gang te zetten kan zijn door de hulp in te roepen van een kindercoach. Een kindercoach kijkt namelijk niet zozeer naar de problemen, maar juist naar de mogelijkheden die in het kind aanwezig zijn. Het eigen potentieel en het eigen vermogen om de weg naar de oplossing te vinden. De oplossing wordt niet aangeboden, die vindt het kind zelf in zichzelf! En dat is zo bijzonder aan kindercoaching. Daarbij ondersteun en begeleid ik natuurlijk ook de ouders en (zo mogelijk) school om tot de beste werkwijze voor het kind te komen. Het is prettig als een deskundige kindercoach eens meekijkt naar de situatie vanuit een andere blikrichting en vanuit een nieuwe en bredere context.